22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalActivitatea taberei Brădişor a fost suspendată

Activitatea taberei Brădişor a fost suspendată

În urma controalelor efectuate de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Vâlcea în cele trei tabere din judeţ, activitatea taberei Brădişor a fost suspendată temporar, iar la Cozia a fost amendat administratorul.    

Vâlcea. În urma incidentului grav din tabăra de copii Năvodari, unde au fost semnalate numeroase cazuri de toxiinfecţie alimentară, prefectul Anuţa Handolescu a cerut miercuri conducerii ASP să verifice cele trei tabere din judeţul Vâlcea. Taberele Brădişor şi Căciulata aparţin Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT), iar cea de la Cozia aparţine de SC EXTREM TURISM SRL.
Taberele din judeţul Vâlcea au autorizaţii sanitare de funcţionare conform legii şi în nici una dintre ele nu s-au înregistrat cazuri de boli infecto-contagiose sau parazitare. De asemenea, sunt respectate normele de igienă în spaţiile de cazare şi blocul alimentar. În urma controlului, reprezentanţii ASP au depistat şi câteva deficienţe.
La tabăra Brădişor, personalul angajat este insuficient (trei salariaţi), blocul alimentar nu are filtru vestiar pentru personal şi instalaţia de clorinare a apei nu funcţiona, iar terenul aferent taberei nu era împrejmuit. „Tabăra are cea mai mare problemă cu personalul şi nu e normal ca aceeaşi persoană să spele grupurile sanitare, iar apoi să meargă la bucătărie. Ca urmare a deficienţelor constatate, a fost emisă decizia de suspendare a activităţii cu termen de remediere imediată“, a spus Anuţa Handolescu. 

La Cozia a fost sancţionat administratorul

La tabăra Cozia reprezentanţii ASP au depistat că nu există filtru vestiar la blocul alimentar. „Vila centrală Cozia are scara interioară de acces veche, degradată, nu este dotată cu mobilier adecvat (nu toate dormitoarele au dulapuri, vestiar şi noptiere), lambriul de pe hol este parţial deteriorat şi lipsesc geamuri la holul de acces de la etajul I. În urma deficienţelor s-a dispus sancţionarea administratorului unităţii conform Legii nr. 98/94“, a precizat prefectul. În tabăra Căciulata, în prezent se efectuează lucrări de reparaţii şi de modernizare a grupului sanitar şi a cabinelor de duş din vecinătatea spaţiilor de cazare. „Ca urmare a deficienţelor constatate, s-a dispus interzicerea cazării în mansarda vilelor unde nu poate fi asigurat un microclimat corespunzător“, a afirmat prefectul.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS